22 december 2009

Julmatsverkstaden är i full gång..

...och det börjar dofta gott här nu...

Först blev det Senapssill, Vitlöksill och Löksill.
Nu kokar revbenen i en Glöggmarinad, och sedan ska de glaseras med kryddig glace.

En liten paus med mat i magen och sedan är det igång igen....

Skinkan ska ugnsbakas och giljeras....

Repa Grönkålen och koka den i skinkspadet, sedan hackar man den och stuvar med grädde till Långkål, en Hallänsk julspecialité och supergott!

Mums!

4 kommentarer:

  1. ...vilken energi...jag köper det mesta färdigt, utom skinkan ;)

    SvaraRadera
  2. Mumselimums..........imorgon tar jag tag idet där och sedan äter vi julbord på kvällen. Ha det så fint och god jul om vi inte hörs innan julafton. Kram Anette

    SvaraRadera
  3. Full rulle m a o!!! Härligt!

    God Jul och en STOR KRAM

    ..hoppas tomten kommer till er oxå..... Har 2 st som längtar massor. Tur vi ska till svärisarna och fira med dem ikväll. :)

    SvaraRadera
  4. Oj vad mycket gott. Jag har gjort nästan allt klart nu. Bara Jansons och kräftströmmingen.
    Det blir i morgon bitti.

    Ha en riktigt GOD JUL.

    Varma JULkramar/Gunilla

    SvaraRadera

Jag blir så glad då Du skriver en liten kommentar.

Ställer Du en fråga, så svara jag här, så glöm inte kika in igen då.

Jag tycker det är skoj att se vem Du är så jag kan komma på besök i Din blogg, men givetvis är anonyma kommentarer också välkomna.

Tycker du att vissa kommentarer syns direkt, medan andra tar ett tag innan de kommer upp, beror detta på att jag har kommentarsgranskning för nya kommentarer på inlägg som är gamla/äldre än 2 dagar. Det beror på att jag missade läsa om någon skrivit i ett äldre inlägg. På detta viset så missar jag inget :)