01 december 2009

1:a December..

..och snöflingorna dalar.....
Nej, de dalar inte utanför...utan här på bloggen ;) det är väl enda stället jag får se dem...för här i södra Skåne kommer det inte så ofta någon snö, gör det så ligger den oftast en dag sedan är det slask igen...

Ska inte klaga men det hade varit mysigt med snö någon gång iallfall.

Julmarknaderna står för dörren och det är så skoj att besöka ett par, köpa lite smått och gott samt att få massor med julstämning.

Jag har plockat fram lite julskivor och spelar då jag är ensam, för då kan jag spela så högt jag vill..haha...

Nu börjar jakten på julklapparna, i och för sej så har önskelistorna inte kommit ännu.
Jag vet att det inte önskas så mycket eller något speciellt längre.

Men som mamma vill man ju alltid ge sina barn något.

Julmaten brukar jag handla lite då och då, så behöver man inte tokhandla och stressa ihjäl sej de sista dagarna innan helgen närmar sej.
Julskinkor och annat gott har börjat säljas i affärerna nu och idag passade jag på att köpa en skinka...så vet man att den är fixad.Vi gillar då skinkan är lättrökt.
Mums med vörtbröd och lite stark senap på, hm....blir nog allt lite sugen redan...

3 kommentarer:

 1. Ja snön lär väl lysa med sin frånvaro bara här nere i Skåneland. :(
  Kramis

  SvaraRadera
 2. Vi får väl helt enkelt lära oss att klara julen utan snö.............för det känns dom om det alltid är en grön jul nuförtiden.
  I morgon ska jag baka lussekatter. Jag tar det väl rätt lugnt med julförberedelser. Maten får nog fixas det sista dagarna och det mesta tänkte jag lämna över till maken. Jag jobbar och han är ledig då nämligen. Har inte sagt något till honom ännu ;-)
  Julklapparna är i stort sett fixade i huvudet. Dvs. jag vet ungefär vad alla grabbarna ska få. Fördelen med att barnen bli äldre är ju att det inte blir så många paket......bara dyrare! /kram Anette

  SvaraRadera
 3. Lite snö vore allt trevligt att få, på riktigt alltså. Men jul blir det med eller utan, OCH VAD FORT DE HÄR VECKORNA GÅR ;) ;) tycker jag alltså, det ät inte alla i familjen som delar den åsikten ;)

  SvaraRadera

Jag blir så glad då Du skriver en liten kommentar.

Ställer Du en fråga, så svara jag här, så glöm inte kika in igen då.

Jag tycker det är skoj att se vem Du är så jag kan komma på besök i Din blogg, men givetvis är anonyma kommentarer också välkomna.

Tycker du att vissa kommentarer syns direkt, medan andra tar ett tag innan de kommer upp, beror detta på att jag har kommentarsgranskning för nya kommentarer på inlägg som är gamla/äldre än 2 dagar. Det beror på att jag missade läsa om någon skrivit i ett äldre inlägg. På detta viset så missar jag inget :)