17 september 2009

På dagens meny....

....står Moussaka.

Jag gillar stekt aubergin, riktigt gott......

Här kommer mitt recept om någon blir sugen.

2 Auberginer
Olja till stekning
500g Köttfärs
1 klick smör till stekning
2 Lökar
2 Vitlöksklyftor som du river fint
1 burk Krossade tomater
Oregano
Timjan
Basilika
Salt
Peppar
50g Smör
1 msk Mjöl
2 dl Mjölk
2 dl Riven Ost

Börja med att skära auberginen i skivor och salta dem, låt ligga i ca 30 minuter så de vattnar sej. Torka av dem och stek i olja tills de är mjuka.

Gör en köttfärssås, hacka löken och stek i smör, stek köttfärsen, häll på tomatkrosset, krydda med vitlök och övriga kryddor. Låt koka ihop. Gör under tiden ostsåsen, smält en klick smör och rör i 1 msk vetemjöl, späd med mjölk och låt koka upp. Lägg i den rivna osten och låt smälta, salta och peppra efter smak.

Varva köttsås, aubergine och ostsås tills formen är full. Överst ett lager ostsås och riven ost. Ställ in i ugnen och gratinera 15 minuter på 225 grader.3 kommentarer:

  1. ....ja, då vet jag precis vad jag ska göra till middag idag.
    TACK

    SvaraRadera
  2. Det receptet måste jeg prova.
    Therése F

    SvaraRadera

Jag blir så glad då Du skriver en liten kommentar.

Ställer Du en fråga, så svara jag här, så glöm inte kika in igen då.

Jag tycker det är skoj att se vem Du är så jag kan komma på besök i Din blogg, men givetvis är anonyma kommentarer också välkomna.

Tycker du att vissa kommentarer syns direkt, medan andra tar ett tag innan de kommer upp, beror detta på att jag har kommentarsgranskning för nya kommentarer på inlägg som är gamla/äldre än 2 dagar. Det beror på att jag missade läsa om någon skrivit i ett äldre inlägg. På detta viset så missar jag inget :)