Satt länge och tittade på nätet för att hitta något som jag blev sugen på....hm....inte lätt alltså...
Men till slut föll jag för detta recept...dock inte så lätt eller snabbt...men gott!!!

Färsbiffar med fetaost
500 gram blandfärs
4 msk vichyvatten, eller vanligt vatten
2 msk ströbröd
1 st ägg
1 dl gul lök(ar), finhackad
2 msk basilika, färsk
150 gram fetaost
salt
svartpeppar
2 msk smör
till såsen
1 msk basilika
1 dl gul lök(ar), finhackad
4 dl hönsbuljong
1 msk smör
3 st tomat(er)
2 tsk vetemjöl
2 dl vispgrädde
Till servering
grönsaker
4 port potatispuré
4 port sockerärtor
1. Blanda ströbröd, mineralvatten och ägg. Rör om blandningen och låt den svälla i ca 10 minuter.
2. Tillsätt blandfärsen, finhackad lök, smulad fetaost och hälften av basilikan. Smaka av färsen med salt och peppar. Dela färsen i 8 delar och forma till biffar. Bryn dem i smör i panna.
Sås
3. Bryn löken och smöret gyllenbrunt, pudra på vetemjölet. Tillsätt hönsbuljongen under omrörning. Lägg kvisttomaterna i såsen och låt dem koka sönder. Tillsätt vispgrädde och smaka av med salt och peppar (det går att tillsätta lite socker också).
Tillsätt basilikan och mixa såsen slät eller sila den och häll den över pannbiffarna. Låt allt puttra en stund.
Servera med potatispuré och gärna nykokta sockerärter.
Det låter gott med fetaost i färsen...gillar feta och det gör barnen också. Och vad de gillar är ofta avgörande...fast inta alltid.
SvaraRaderalåter smarrigt!
SvaraRadera