Det är gott med glögg och varje jul brukar vi prova lite olika sorter och smaker. Iår är det Clementinsmak som är nyhet.
Men...... jag fick ett mail från en föredetta arbetskompis häromdagen......
Hon hade satt glögg och jag tycker det låter väldigt spännande. Så nu har vi köpt hem ingredienser till vår egengjorda glögg.....
Här kommer receptet ifall någon blir sugen att prova!!
GLÖGG
5 liter svagdricka
2½ kg socker
½ kg russin
50 g jäst
2 små bitar ingefära
½ kkp hela nejlikor
1 liten påse kardemumma
6 potatisar (i skivor/bitar)
Rör ut jästen i lite svagdricka, hacka russinen, blanda allt i en hink med lock. Låt stå i 3 veckor, rör om dagligen.
Efter 3 veckor silar du glöggen och häller upp på flaskor.
Färdig att dricka men tåler att lagras.
Vi köpte årgångsglöggen för ett par veckor sen. :) Har faktiskt avnjutit den vid 2 tillfällen redan. :) Gott!
SvaraRaderaLycka till med glöggen!!!
Kram
Svagdricka? har inte det lite smak åt ölhållet?
SvaraRaderaDu får berätta hur den blev...
Jag tycker om att göra glögg på vitt vin...lite syrligare.
Vad roligt att du är med i min tävling! Du kan väl ordna så att länken fungerar från bilden också, så har du dina lotter!
SvaraRaderaJa, visst är det gott med glögg, och hemgjord är ju allra godast.
Kram,
Lena