05 september 2009

Ett trevligt lördagsnöje är.......

.......ett besökt på Bondens egen marknad, som vi besökte idag......
Det är så trevligt att kunna handla ekologiskt, och varor med Svenskt sigill, då vet man att det är för bra miljöval och inte besprutat med konstigheter. Att det sedan är närodlat gör ju inte saken sämre...bara toppen med sådan marknad......

Mycket bra varor finns till försäljning allt från färsk fisk, lamm, struts, hjort, tupp och griskött till bröd, marmelaer, must, kryddor, grönsaker, äpplen och andra svenska frukter, tomater, vitlök, hallon....ja listan kan göras hur lång som helst faktiskt.

Massa godsaker köpte vi....

För kvällens middag blev det lammstek i skivor, vitlök, rödbetor och getost.

För morgondagens middag blev det bröstfilé av Tupp.

Sen fick bröd, tomater, tuppkorv, chimichurri och hallonketchup också följa med hem.Chimichurri är en kryddstark Argentinsk sås med mycket äpple och kryddor, gott till grillat och som dippa med creme fraiche.

Hallonketchup låter kanske lite konstigt med det är som en Cumberlandssås, så den kommer att passa utmärkt till en god paté.

Kryddblandningar köpte vi också från Österlenkryddor, bland annat deras Pantofflasalt som är så god att strö på pommes, mos eller en nykokt potatis. Min mans favoritsalt...Goda tomater direkt från närliggande odlare.
Den gula kallas Bärnstenstomat, de röda är Flavorino och Dasher


Gör ett besök du med om du har en Bondens marknad nära dej!!!

...fler bilder kommer....

2 kommentarer:

  1. Det har funnits ett par grönsakshandlare nära där jag brukar handla hela sommaren, mycket godare och bättre än på stormarknaderna.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag håller med dej, så mycket godare. Tycker fler självplocksställen också försvunnit nu, för ett par år sedan var vi ofta ute på plockställen och bunkrade upp för vintern.

    SvaraRadera

Jag blir så glad då Du skriver en liten kommentar.

Ställer Du en fråga, så svara jag här, så glöm inte kika in igen då.

Jag tycker det är skoj att se vem Du är så jag kan komma på besök i Din blogg, men givetvis är anonyma kommentarer också välkomna.

Tycker du att vissa kommentarer syns direkt, medan andra tar ett tag innan de kommer upp, beror detta på att jag har kommentarsgranskning för nya kommentarer på inlägg som är gamla/äldre än 2 dagar. Det beror på att jag missade läsa om någon skrivit i ett äldre inlägg. På detta viset så missar jag inget :)