13 juli 2009

Rårörd jordgubbssaft...

...är så gott...



Jag har rensat massa bär idag och satt en stor sats med saft....

Här kommer receptet....

Rårörd jordgubbs saft

2 kg solmogna jordgubbar
2 l vatten
40 g citronsyra
strösocker, 1 kilo strösocker/liter saft

Tillagning
Söta bär är bäst för en smakrik saft.

1. Rensa och skölj eventuellt bären. Ta bort alla dåliga bär.
2. Lägg jordgubbarna i ett rymligt kärl och mosa dem till exempel med en potatisstöt.
3. Koka upp vatten och lös citronsyran däri. Låt vattnet svalna innan det slås på bären. Låt stå ett dygn. Rör gärna då och då.
4. Sila saft och bärmassa genom en silduk. Mät upp saften och rör i 1 kilo socker per liter saft. När sockret löst sig slås saften på rena, kalla flaskor eller fryses i frysförpackningar.

Bara dubbla receptet om du ska göra mer saft.


Smaskens....

1 kommentar:

Jag blir så glad då Du skriver en liten kommentar.

Ställer Du en fråga, så svara jag här, så glöm inte kika in igen då.

Jag tycker det är skoj att se vem Du är så jag kan komma på besök i Din blogg, men givetvis är anonyma kommentarer också välkomna.

Tycker du att vissa kommentarer syns direkt, medan andra tar ett tag innan de kommer upp, beror detta på att jag har kommentarsgranskning för nya kommentarer på inlägg som är gamla/äldre än 2 dagar. Det beror på att jag missade läsa om någon skrivit i ett äldre inlägg. På detta viset så missar jag inget :)